houtpellets

 

Op Texel en omstreken zijn wij dealer van PLOSPAN houtpellets.

Deze houtpellets zijn voorzien van drie certificaten. Het DIN+, ENplusA1 en het better biomass NTA8080 certificaat. Hiermee bewijst PLOSPAN dat ze absoluut koploper zijn. Er zijn twee soorten houtpellets leverbaar. De witte houtpellets zijn gemaakt van 100% naaldhout. De mix houtpellets zijn gemaakt van het ideale mengsel tussen loof- en naaldhout. Vanwege de hoge calorische waarde zijn de mix houtpellets het meest gebruikt. Een enkele pelletkachel kan echter alleen op witte houtpellets werken. Vraag bij twijfel uw kachelleverancier. Beide soorten hebben we jaarrond op voorraad staan. Kijk voor meer informatie over PLOSPAN houtpellets op: www.a1houtpellets.nl of www.plospan.nl of vraag het ons, we staan u graag te woord. Op aanvraag leveren we u gratis een zak houtpellets om te proberen.

 

In het kort de redenen om voor ons en PLOSPAN houtpellets te kiezen:

 

  • voorzien van drie certificaten, kwaliteit gewaarborgd
  • dubbel afgezeefd, weinig tot geen stof het product
  • een hogere calorische waarde dan menig ander product
  • Nederlandse topkwaliteit
  • snelle levering (ook 's avonds mogelijk)
  • altijd geleverd tot in de schuur/opslagplaats  

Wat zijn houtpellets?

 

Houtpellets zijn cilindrisch geperste korrels met een doorsnede van 6 of 8 millimeter. Schoon en onbehandeld houtafval van de houtverwerkende industrie is de basis van deze houtpellets. Een boom legt tijdens zijn leven koolstof vast, die bij de verbranding ervan weer vrijkomt. Er is dus sprake van een kringloop, wat ook wel "CO2-neutraal" genoemd wordt.

Hout als warmtebron is een "hernieuwbare" energiebron. Het raakt in tegenstelling tot olie, gas of steenkool nooit op.

 

Houtpellets zijn dus een goed alternatief voor gas of aardolie. Om een kleine indruk te geven wat de verbrandingswaarden zijn van verschillende brandstoffen, hebben we een overzicht gemaakt:

 

  • 1 M3 aardgas                               31.65 MJ
  • 1 Kg stookolie                              41.9 MJ
  • 1 Kg PLOSPAN houtpellets        18.5 MJ

 

Het gebruik van biomassa staat ter discussie. Ook houtpellets moeten het ontgelden in diverse media. Deze kritiek is meestal gebaseerd op halve waarheden en is erg eenzijdig belicht. Wij denken dat het toepassen van houtpellets een goed alternatief is voor het gebruik van fossiele brandstoffen. Mits ze dichtbij de eindgebruiker geproduceerd zijn en voldoen aan alle kwaliteitseisen. Wij staan volledig achter de productiemethode en herkomst van de door ons verkochte pellets.