Wat zijn houtpellets?

 

Houtpellets zijn cilindrisch geperste korrels met een doorsnede van 6 millimeter. Schoon en onbehandeld houtafval van de houtverwerkende industrie is de basis voor houtpellets. Ze zijn voorzien van de DIN+ en de EN+A1 keurmerken. De PLOSPAN houtpellets zijn ook voorzien van het NTA8080 keurmerk, waardoor de herkomst van de grondstoffen gewaarborgd is.

 

 

Welke houtpellets zal ik nemen?

 

De vraag welke houtpellets het beste zijn, krijgen we vrijwel dagelijks. De houtpellets die wij aanbieden zijn geschikt voor alle pelletkachels. Wij leveren veel PLOSPAN Mix houtpellets. Deze zijn gemaakt van een uitgebalanceerde mix tussen naald- en loofhout. Hierdoor heb je een hogere calorische waarde en een wat lagere prijs t.o.v. van de witte houtpellets. Enig kleine nadeel is dat het ruitje van de kachel iets sneller vuil is. 

 

Veel klanten kiezen zonder twijfel voor "witte" houtpellets. Deze zijn gemaakt van 100% naaldhout. Deze zijn door de duurdere grondstoffen iets minder voordelig in aanschaf. Deze verkopen we wel het meest.

We hebben ze van zowel Pure Power als PLOSPAN in het assortiment. 

 

Welk soort u ook kiest, weet dat ze altijd voorzien zijn van de benodigde keurmerken. Dit geeft een gevoel van vertrouwen en kwaliteit. Onze leveranciers hebben een naam hoog te houden, en doen geen concessie op het gebied van kwaliteit. Wij zijn er trots op beide merken te mogen vertegenwoordigen op Texel en omstreken.